Berättelsen om Bhushunda

Du hittar berättelsen om Bhushunda i början av tredje bandet. Har du tankar och funderingar kring denna berättelse kan vi diskutera dem här!

Det här inlägget postades i Favoritberättelser. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Berättelsen om Bhushunda

  1. Ingemar Aronsson skriver:

    Berättelsen om korpen Bhushunda som är den äldsta varelsen och som har överlevt många skapelser och minns dem alla, är enormt fascinerande. Här är ett citat fritt ur mitt minne:…” Bhushunda säger till Helgonet Vasishtha:-”Det är 8:e gången som du kommer till mig, dvs. varje skapelse har en Vasishtha och Han brukar uppsöka mig.
    Krishna, en inkarnation av Vishnu, har inkarnerat 16 gånger på Jorden, allt detta minns jag därför jag har bevarat min kropp även under den period då skapelsen försvinner, tack vare min Tapas(Meditation) på de olika elementen. Om det vid skapelsens upplösning sker genom vatten(Syndaflod-Tsunami -Översvämning) så gör jag Tapas på Eldens element, om upplösningen sker genom eld(Elsstormar-Meteoritregn ect.) så gör jag Tapas på Vattnets element, etc, och på så sätt kan jag bevara min fysiska kropp till nästa Skapelse”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>