Moksopāya-Tikā av Bhāskarakantha

Inom Advaita-traditionen från Kashmir finns en kommentar till Yoga Vasishtha kallad Moksopāya-Tikā av Bhāskarakantha. (”Tika” betyder här kommentar och ”Moksopāya” eller ”Moksopāya-saastra” är ett annat namn för Yoga Vasishtha.)

För den indologiskt intresserade som kan sin tyska finns nu en akademiskt präglad översättning av denna skrift, redigerad av Walter Slaje assisterad av Jutta Valent. Den finns att beställa från Amazon eller Motilal Banarsidas. Dvs. hitintills är endast en första del publicerad, som gäller första huvudkapitlet Vairaigya Prakaranam.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>