The Holographic Universe

Först utgiven 1991 kan denna bok sägas vara en klassiker inom området ‘modern vetenskap bekräftar urgamla insikter om verklighetens natur’. (Den har även inspirerat till Lynne McTaggarts The Field m fl böcker.) Författaren, Michael Talbot, var en erfaren vetenskapsreporter som sedan barndomen själv haft andliga upplevelser. Boken är både välresearchad och mycket välskriven.

Universum som ett dynamiskt, interaktivt hologram var en idé som redan på 1960-talet fördes fram av den framstående fysikern David Bohm. Vid ungefär samma tidpunkt formulerade neurofysiologen Karl Pribram sin hypotes om den holografiska hjärnan. De kommer båda fram till att den s k materiella världen inte är något annat än ett oändligt medvetande som interagerar med sig självt.

Boken rekommenderas varmt – det går att hitta många paralleller till undervisningen i Yoga Vasishtha.

Adlibris har den för 109:-: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0062014102

Bokus tar 113:-: http://www.bokus.com/bok/9780062014108/the-holographic-universe-the-revolutionary-theory-of-reality/

Det här inlägget postades i Modern kosmologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>